Supplier Portal

Uitdagingen

Hoe vaak ontvangt uw organisatie vragen van leveranciers over de status van hun facturen? Vragen zoals: "Heeft u onze factuur ontvangen?" "Wat is de status van onze factuur?" "Wanneer kunnen we de betaling verwachten?". Dit soort vragen moet uw Accounts Payable-team waarschijnlijk dagelijks beantwoorden. En aangezien goede leveranciersrelaties voor uw bedrijf belangrijk zijn, moet u ervoor zorgen dat al deze vragen ook snel en duidelijk worden beantwoord. Het beantwoorden van vragen van leveranciers via e-mail of telefonisch is echter tijdrovend en kostbaar.

Maar wat als uw leveranciers de antwoorden op al deze vragen online kunnen vinden? Wat als elke leverancier de status van een factuur kan opzoeken, zonder tussenkomst van uw medewerkers? Of aan de hand van uw bestelling direct in uw systeem een nieuwe factuur kan opmaken?

Oplossingen

ReadSoft's Supplier Portal zorgt voor een eenvoudige, directe en transparante uitwisseling van facturen en belangrijke informatie tussen uw afdeling Inkoop en uw leveranciers. Alle facturen zijn direct beschikbaar via het leveranciersportaal en door de combinatie met de functie voor dynamische betalingskortingen, kunt u leverancierskortingen automatiseren en maximaliseren. Hierdoor krijgen leveranciers eerder betaald tegen lagere kosten.

Transformeer uw supply chain in een profit center

Onze leveranciersportaal is specifiek ontworpen om de productiviteit in het purchase-to-pay proces en de tevredenheid van uw leveranciers te verhogen, door factureringsprocessen voor zowel u als uw leveranciers te vereenvoudigen. De Portal biedt realtime statusinformatie over alle gekoppelde inkoopfacturen en een snelle en eenvoudige tool om online facturen te creëren, geheel op basis van bestaande inkooporders of gegevens uit de ontvangstbon of pakbon.

ReadSoft's Supplier Portal is simpelweg de snelste en meest effectieve oplossing om uw supply chain in een profit center te transformeren en aanzienlijke besparingen te realiseren.

Hoe het werkt

Versnel uw factuurverwerking en verbeter relaties met leveranciers

Dankzij onze intuïtieve self-service Supplier Portal hebben uw leveranciers volledig inzicht in de status van de factuur en de betaling. U bepaalt zelf welke leveranciers toegang kunnen krijgen tot het leveranciersportaal en wat ze mogen zien. 

Self-service portaal

Elke leverancier kan facturen indienen (papier, fax, e-mail, EDI of via de Supplier Portal zelf), inkooporders bekijken en downloaden, hun eigen gegevens controleren, betalingsvoorwaarden veranderen en betalingsverzoeken indienen. Daarnaast kunt u de factuurverwerking versnellen door leveranciers de mogelijkhied te bieden om de volledige factuur met behulp van de leveranciersportal toe te voegen.

De Supplier Portal integreert naadloos met elke ERP

Het leveranciersportaal elimineert kostbare en tijdrovende fouten en leveranciersvragen, en biedt u de mogelijkheid om uw ERP-systeem in te zetten voor het waarborgen van de geldigheid en de consistentie van alle documenten. Het portaal is eenvoudig en nauwkeurig, en integreert naadloos in uw SAP-systeem.

Leverancierskortingen automatiseren en optimaliseren

ReadSoft's Supplier Portal maakt een directe communicatie tussen uw organisatie en uw leveranciers mogelijk. Het portaal beschikt ook over technologie om leverancierskortingen te automatiseren, door inkopers en leveranciers direct te verbinden en prijsverlagingen of kortingen te realiseren, in ruil voor snelle betalingen van goederen of diensten.

Belangrijkste kenmerken

ReadSoft's Supplier Portal verbindt inkopers en verkopers

Volledig uitgeruste leveranciersportal

 • Leveranciers kunnen alle informatie zien, die betrekking heeft op de door hen geleverde producten of diensten.
 • Binnen de inkoopafdeling kunnen gebruikers dezelfde informatie bekijken, zonder dat hiervoor toegang tot het ERP-systeem nodig is.
 • Een beveiligd netwerk voor de overdracht van elektronische facturen en andere documenten.

Flexibiliteit in betalingskortingen

 • Kortingsprogramma's kunnen op elk gewenst moment worden ingesteld om verschillende kortingen gedurende de hele maand te accepteren. Hogere kortingstarieven kunnen worden bedongen als de vraag naar contant geld toeneemt.
 • Voor het accepteren van kortingen kunnen plafonds worden ingesteld en het programma kan automatisch worden uitgeschakeld op belangrijke momenten gedurende de maand.

Web-based technologie

 • ReadSoft's Supplier Portal is onderdeel van onze oplossingen voor automatische factuurverwerking in SAP.
 • Weinig tot geen IT-ondersteuning vereist.
 • Geconsolideerde invoer voor vastgelegde facturen vanuit elke bron (e-mail, fax, elektronisch, papier).
 • Slechts één opslagplaats voor alle inkoopfacturen en ondersteunende documentatie omtrent alle transacties.

Belangrijkste voordelen

De voordelen van supplier portals voor uw leveranciers

Een overzicht van de belangrijkste voordelen voor uw leveranciers, als u gebruikmaakt van ReadSoft's Supplier Portal:
 

 • Self-service toegang tot actuele informatie over de status van de factuur en de betaling
   
 • Via de interactieve kalender op de portal, kunnen leveranciers zien welke kortingen beschikbaar zijn voor vervroegde betaling
   
 • Leveranciers kunnen zelf de datum kiezen, waarop ze betaald willen worden en met één druk op de knop de juiste korting accepteren
   
 • Door het selecteren van verschillende data voor vervroegde betaling, heeft de leverancier volledige transparantie in de korting 
   
 • Snel en eenvoudig online facturen creëren, direct uit bestaande inkooporders of uit gegevens van de ontvangstbon/pakbon
   
 • Selfbilling aan de hand van een webformulier
   
 • Garantie op een tijdige of vroege betaling
   
 • Beter inzicht in aanvullende stappen in de factuurverwerking
   
 • Eenvoudig factuurafbeeldingen, PDF- en XML-facturen uploaden
   
 • Ondersteuning voor purchase order-flipping; een verkooporder met één muisklik omzetten in een factuur 

Voordelen voor u als inkoper

De voordelen van onze web-based Supplier Portal voor uw organisatie:
 

 • Minder vragen vanuit leveranciers
   
 • Inkoopfacturen worden automatisch aan uw verwerkingsproces toegevoegd 
   
 • Hogere nauwkeurigheid van alle factuurgegevens
   
 • Minder tijdsinvestering en lagere kosten voor disputen
   
 • Lagere kosten voor factuurverwerking en hogere productiviteit
   
 • Onboarding van leveranciers en het stimuleren om gebruik te maken van dynamische kortingen en het elektronisch indienen van facturen wordt beheerd door ReadSoft
   
 • Betere relaties met leveranciers
   
 • Uitgebreide rapportages op maat gemaakt voor Accounts Payable, treasury en inkoop, om inzicht te krijgen in alle kortingsmogelijkheden en statistieken omtrent belangrijke betalingen
   
 • U bepaalt de rentetarieven en liquiditeitsgrenzen binnen uw ERP-systeem
   
 • Het systeem wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de liquiditeitsgrens is bereikt, en kan worden ingesteld om aan het einde van de maand automatisch uit te schakelen
   
 • Veilige, naadloze integratie aan een eigen of van derden e-invoicing netwerk om kortingsmogelijkheden te maximaliseren

Versterk relaties met uw leveranciers en optimaliseer uw digitale factuurverwerking in SAP

ReadSoft's Supplier Portal stelt u in staat om de kosten voor u en uw leveranciers te verminderen, ten volle te profiteren van leverancierskortingen, leveranciersrelaties te verbeteren en uw digitale factuurverwerking te optimaliseren. Het leveranciersportaal integreert naadloos met elke ERP, evenals de bestaande capture, content en workflow applicaties. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van supplier portals?

Neem direct contact met ons op

Brochure

Vijf mythes die de integratie van self-service Supplier Portals voor automatische factuurverwerking belemmeren

Ondanks de voordelen van het gebruik van self-service Supplier Portals, zijn veel organisaties nog steeds bezorgd over online veiligheid, kosten van systeemupgrades, globale regels en de business case voor het investeren in self-service oplossingen voor leveranciers. 

Download deze Engelstalige brochure, waarin The Hackett Group vijf mythes over self-service Supplier Portal tools zal onderzoeken en ontmaskeren.

Vul uw gegevens hieronder in en ontvang direct per e-mail een downloadlink naar de brochure:

Oplossingen van Lexmark verwerken uw financiële documenten
naar onder andere makkelijk toegankelijke financiële managementinformatie.